Babgulyást, kolbászt osztott az egyesület

Hagyományos, karácsony előtti étel-, ruha- és játékosztását tartotta pénteken a Szeretlek Békéscsaba Egyesület a Frankó Produkciós Iroda előtt.

Ételosztás

Frankó Attila már 22. alkalommal kedveskedett a rászorulóknak. Kétszázötven adag babgulyás mellett idén először sült kolbászt is fogyaszthattak, akik felkeresték a jótékonysági rendezvényt. Juhász György békéscsabai kolbászkészítő kistermelő és családja 35 kg frisskolbászt ajánlott fel az eseményre, amit Frankó Attila vezetésével a helyszínen sütöttek meg.

Juhász György hangsúlyozta, a karácsony a szeretet, az ajándékozás ünnepe is, és örülnek, hogy a magunk módján ők is hozzájárulhattak a rászorulók megvendégeléséhez.

Frankó Attila,az egyesület elnöke kiemelte, támogatóiktól kapták az alapanyagok jó részét, főként nekik köszönhetően narancsot, banánt, almát és szaloncukrot is oszthattak. A kolbász és a babgulyás mellé pedig természetesen kenyér járt, valamint forró teát is kínáltak. A gyermekcipők, ruhák, gyerekjátékok egyaránt gazdára találtak.

– Nagyon szegények voltunk, emlékszem, gyerekként csúfoltak, hogy nincs karácsonyfánk. Szüleim becsülettel dolgoztak, felneveltek, de pontosan kiszámolták, mire kell leginkább a pénz – ecsetelte a főszervező. – Édesanyám 87 éves és már nem tudott eljönni a rendezvényre, de azt mondta, nagyon büszke rám, hogy mennyire szívemen viselem a jótékonyságot. Amikor elkezdtem az ételosztást 2000-ben, még nemigen szerveztek ilyet. Örülök, hogy ma már civil szervezetek, cégek is felemelő, szívből jövő, nemes ügynek tartják ezt. Sokan, akikkel év közben találkozom az utcán, a köszönés után már mondják is: tudjuk Attila, december 23-án ott leszünk.