Étel- és ruhaosztás

600 tál meleg ételt és 500 kilogramm ruhát osztottak szét a rászorulók között

171223_franko_etelosztas

A 600 adag meleg ételt, 600 kilogramm narancsot, 200 kilogramm banánt, almát és szaloncukrot osztanak szét, valamint meleg ruhát is kapnak a rászorulók minden évben, december 23-án. Frankó Attila cége és támogatóik az ünnepek előtti időszakban ezzel igyekeznek szebbé tenni a szegényebb sorsú békéscsabaiak karácsonyát.

Az étel- és a ruhaosztást 16 éve szervezi meg a Frankó Produkciós iroda. A program 8 éve a karácsonyi vásár kísérő rendezvénye. Minden évben december 23-án rendezik meg ezt a jótékonysági akciót, ahol idén 600 adag meleg ételt osztottak szét a rászorulók között.

Arra is adódott lehetőség, hogy a szervezőiroda előtt kihelyezett asztaloknál fogyasszák el az egy tál meleg ételt, valamint forró teát, de sokan vitték haza a gulyást.

Nem felejtette el honnan jött, ezért segít a rászorulóknak – fogalmazott Frankó Attila, az esemény főszervezője. Hozzátette: gyermekként szegény családban nevelkedett, de most már van lehetősége támogatókat találni egy-egy hasonló kezdeményezéshez.

– Sokan érkeztek ide Békés megye különböző településéről, de túlnyomórészt békéscsabaiaknak szolgálunk étellel, teával.  Emellett narancsot, banánt, almát és szaloncukort is szétosztunk, valamint 500 kilogramm téli ruhát a rászorulóknak. Úgy gondolom, hogy sok embernek sikerült most boldogságot hozni karácsonykor – mondta el Frankó Attila, a Frankó Produkciós Iroda ügyvezetője.

A rászorulókra nem csak az ünnepek alatt, hanem minden nap oda kell figyelnie a társadalomnak – tette hozzá a szervező.