Meggyújtották az első gyertyát Békéscsabán

Felkapcsolták az ünnepi fényeket, meggyújtották az első gyertyát

Ünnepi fényben úszik Békéscsaba belvárosa és több része – a Lencsési-lakóteleptől Jamináig –, mivel vasárnap felkapcsolták a díszkivilágítást. A városi karácsonyfa teljes pompában ragyogva várta az érdeklődőket a Szent István téren, a Békés Csabai Gyertyagyújtás című eseményen.

– Együtt állok azokkal, akik hisznek a közös várakozás örömében – fogalmazott Kiss Tibor alpolgármester. Az adventi koszorún a gyertyák hitet, reményt, szeretetet, örömet jelképeznek, és az első meggyújtásával elrajtol az igazi előkészület időszaka.

– Az ünnepi készülődés csodálatos – magyarázta, hangsúlyozva: az ünnep a meghitt pillanatokon alapszik, és hogy többet lehet kifejezni egy mosollyal, egy érintéssel, egy öleléssel, mint egy ajándékkal. Egy közösségi portálon terjedő levéllel a szeretet, az egészség, a család fontosságára hívta fel a figyelmet.

A rendezvényen egy szívvel, lélekkel összeállított műsort adtak elő a Kölcsey utcai és a Ligeti sori óvoda gyermekei, majd a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda növendékei szereztek meghitt pillanatokat az érdeklődőknek, a Szent László utcai suli tanulói pedig mézeskalácsot kínáltak. Hevesi Imre zenés műsorral készült.


[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Beol.hu/videos/337027653547906/’ width=’680′]